
Cestovinový
šalát so šunkou, kukuricou, paprikou a krémovým dresingom s pridaním proteínu
na varenie - do jedla
Tento 20-minútový smotanový cestovinový šalát je hitom na
každom skupinovom stretnutí! Tento slano-sladký kukuričný cestovinový šalát so
šunkou a bohatým krémovým dresingom je ideálny na grilovanie, pikniky a poteší
aj tých najnáročnejších jedákov. Všetky ingrediencie môžete tiež jednoducho
zmiešať a zladiť podľa svojich chutí – cestovinový šalát ozdobte čerstvými
paradajkami, uhorkami, olivami, strúhaným syrom a podobne.
Ak si potrpíte na výživu alebo sledujete príjem bielkovín,
môžete do dresingu alebo priamo do šalátu pridať kvalitné srvátkové proteíny,
prípadne použiť jemné viaczložkové
proteíny, ktoré výborne zapadnú do studených aj teplých jedál. Výhodou
týchto proteínov je ich neutrálna chuť a výborná rozpustnosť, čo z nich robí
skvelý doplnok do krémových šalátov bez narušenia chuti.
Rovnako dobre sa do dresingu hodia aj kazeínové proteíny,
ktoré vďaka svojej hutnejšej štruktúre dodajú omáčke bohatšiu konzistenciu a
zasýtia na dlho. Ak preferujete rastlinné alternatívy, odporúčame Weider
Vegan Protein 750g (2ks vanilla+vanilla) – výborný zdroj rastlinných
bielkovín, ideálny do šalátov alebo ľahkých jedál bez živočíšnych produktov.
Ingrediencie:
- 250
g cestoviny farfalle alebo iné krátke cestoviny
- 1
šálka varených kukuričných zŕn
- 1
červená paprika nakrájaná na kocky
- 4
plátky varenej šunky, nakrájanej na kocky
- 1
lyžica nasekanej čerstvej bazalky
- 1/2
lyžičky soli a korenia
- 3
lyžice kyslej smotany
- 2
lyžice majonézy
- 2
lyžice limetkovej šťavy
- (voliteľne:
1 odmerka srvátkového alebo rastlinného proteínu)
Postup:
1. Cestoviny uvarte “al dente” podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme bokom – časť vody z varenia cestovín si môžete nechať na neskoršiu prípravu omáčky.
2. Kým sa cestoviny varia, vyšľaháme spolu kyslú smotanu, majonézu, niekoľko lyžíc vody na varenie cestovín (voliteľné) a čerstvo vytlačenú limetkovú šťavu v miske. Pre zvýšenie výživovej hodnoty môžete pridať 1 odmerku srvátkového, kazeínového alebo viaczložkového proteínu. Ak používate rastlinný variant ako Weider Vegan Protein 750g, odporúča sa zvoliť príchuť vanilla, ktorá jemne podčiarkne sladkastú kukuricu.
3. Vo veľkej mise zmiešajte uvarené a scedené cestoviny, uvarené kukuričné zrná, na kocky nakrájanú papriku a nasekanú varenú šunku. Pridajte šalátový dresing a potom premiešajte.
4. Rozdeľte do jednotlivých šalátových misiek a
posypte cestovinový šalát nasekanou čerstvou bazalkou.
Prajeme dobrú chuť a viac bielkovín v každom súste!