Cesnakovo-parmezánové cestoviny so špenátom a šampiňónmi
Tento super rýchly a chutný recept na krémové
cestoviny môžete urobiť za menej ako 30 minút. Jednoduchá týždenná večera s
jednoduchými ingredienciami, ktorú nemožno pokaziť.
Ingrediencie:
●
400g cestovín farfalle
●
3 lyžice olivového oleja
●
2 stredné cibule, nakrájané na
plátky
●
3 alebo 4 strúčiky cesnaku, mleté
●
400g šampiňónov nakrájaných na
plátky
●
300g čerstvého špenátu
●
125ml zeleninového vývaru s nízkym
obsahom sodíka
●
Čerstvá mletá paprika podľa chuti
●
1 lyžička talianskeho korenia
●
1/2 šálky strúhaného parmezánu
●
3/4 šálky smotany na šľahanie
(viac alebo menej, podľa chuti)
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente podľa návodu na obale.
2. Vo veľkej panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte cibuľu a restujte 2-3 minúty, kým nebude priehľadná a mierne zhnednutá. Odstráňte z panvice a preneste na tanier.
3. V tej istej panvici pridajte huby a duste asi 3 minúty, kým nezhnednú. V prípade potreby pridajte trochu oleja. Odstráňte huby na tanier s cibuľou a odložte.
4. Do tej istej panvice pridajte špenát a varte 2 minúty, kým nezvädne. Dochutíme soľou a korením. Špenát vyberieme a scedíme prebytočnú vodu. Preložíme na iný tanier.
5. Stále na tej istej panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme nasekaný cesnak a opekáme asi 30 sekúnd, potom zalejeme zeleninovým vývarom. Pridajte smotanu, strúhaný parmezán, vločky chilli papričky a talianske korenie a varte 2 minúty, miešajte, kým sa nespojí a krém nezíska farbu.
6. Keď sú cestoviny hotové,
pridajte huby, cibuľu a špenát späť na panvicu, potom vložte scedené cestoviny
a premiešajte. Pridajte ďalší parmezán a talianske korenie a rýchlo
premiešajte. Krémové cestoviny zo špenátových húb s parmezánom podávajte s
vločkami červenej čili papričky a podľa chuti ešte parmezánom.
Prajeme dobrú chuť!