Menu
Váš košík

Marimex Aquamar Spa Mini Tablety 0,5kg chlor

Marimex Aquamar Spa Mini Tablety 0,5kg chlor
-23 %
Marimex Aquamar Spa Mini Tablety 0,5kg chlor
Malé dezinfekčné pomaly rozpustné tablety na priebežné udržiavanie koncentrácie chlóru po použití granulátu Marimex Quick Chlór. Slúži ako protiporastový prostriedok účinný proti riasam, plesniam, baktériám a vírusom.
Vzhľad a zloženie:
Biele tablety s hmotnosťou 20g pomaly rozpustné vo vode. Účinnou látkou je kyselina trichlórizokyanurová (symklosen) (990 g/kg), indexové číslo: 613-031-00-5.

Pôsobenie:
Chlórové tablety sa používajú ako dezinfekčný prostriedok na celosezónnu údržbu a prevádzku otvorených alebo krytých bazénov, bránia rozvoju rias. Tableta sa vo vode pomaly rozpúšťa a dochádza k postupnému uvoľneniu chlóru a tým k dezinfekcii a oxidácii organického znečistenia bazénovej vody.

Návod na použitie a dávkovanie:
Pred prvým použitím chlórových tabliet vykonajte vždy preventívne ošetrenie vody a upravte hodnotu pH bazénovej vody na 6,8–7,2. Podľa teploty vody sa potom pridávajú každých 5–8 dní 1–2 tablety na 3 m3 (3 000 l) vody, 1 tableta do teploty vody 25 °C a 2 tablety do teploty vody nad 25 °C. Pre dosiahnutie krištáľovo čistej a trvalo hygienicky nezávadnej vody by mala byť hodnota pH udržovaná v rozsahu 6,8–7,2 a obsah voľného chlóru udržovaný v rozmedzí 0,3–0,6mg/l. Ak klesne obsah voľného chlóru pod hodnotu 0,3 mg/l, je potrebné dodať chlór, pokiaľ je vyšší ako 0,6 mg/l, vírivku nepoužívajte, obmedzte dodávku chlóru a vyčkajte až táto hodnota klesne do uvedeného rozmedzia.

Dôležité: Pravidelne, najmenej 2x týždenne, merajte pomocou testovacích súprav hodnotu pH a koncentráciu voľného chlóru. Ak je hodnota pH mimo uvedené rozmedzie, použite prípravky na zníženie alebo zvýšenie pH.

Spôsob aplikácie:
Plavákom: do dávkovacieho plaváka vložte potrebné množstvo tabliet. Nechajte plavák, aby sa voľne pohyboval po hladine vírivého bazéna, kde je väčší pohyb vody. Dávkovačom vstavaným do cirkulačného potrubia: do dávkovača dajte potrebné množstvo tabliet. Regulačné ventily dávkovača nastavte tak, aby bola približne dodržiavaná hodnota obsahu voľného chlóru.

NIKDY NEHÁDŽTE TABLETY DO VÍRIVKY!

NEBEZPEČENSTVO. Uvoľňuje toxický plyn pri styku s kyselinami. Upozornenie: Pozor! Nepoužívajte spoločne s inými výrobkami. Môže uvoľňovať nebezpečné plyny (chlór). Nedotýkajte sa prípravku mokrými rukami. Výrobca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím prípravku.

Obsah balenia:
25 kusov 20 gramových tabliet.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!
4,93€
6,39€
Bez DPH: 4,11€
  • Dostupnosť: Skladom (do 4 dní)
  • Stav: NOVÉ
  • Výrobca: Marimex
  • Model: 11313123
  • Hmotnosť: 0.50kg
  • SKU: 11313123
  • EAN: 8590517992599
Produkt videlo: 408